De Therapie

De therapie die op deze site gedaan kan worden is ontworpen om het ademhalingscentrum opnieuw te trainen. De diepte en frequentie van ademen wordt bepaald door het centraal zenuwstelsel met als doel om de juiste hoeveelheden kooldioxide en zuurstof te handhaven. De manier waarop het centraal zenuwstelsel dit doet is door middel van het kooldioxide niveau in het bloed te meten. Als dit niveau te hoog is dan neemt het centraal zenuwstelsel als gevolg aan dat het niveau van zuurstof te laag is en geeft een signaal aan het lichaam om in te ademen. Dit geeft het lichaam weer zuurstof en als automatisch gevolg van de uitademing verlaagt het niveau van kooldioxide weer. De therapie op deze site is erop gemaakt om uw centrale zenuwstelsel geleidelijk aan te trainen om op een ander, hoger niveau van kooldioxide pas een signaal af te geven om in te ademen.

Het ademhalingscentrum laat veranderingen niet zomaar toe. Dat is uiteraard goed omdat anders onze manier van ademhalen een complete chaos zou zijn. Aan de andere kant is het echter voor veel chronische hyperventilatie patienten juist de reden waarom ze nog steeds hyperventileren. Het ademhalingscentrum van deze mensen is met verloop van tijd gewend geraakt aan lage niveau's van kooldioxide waardoor het ademhalingscentrum dat niveau als normale waarde is gaan accepteren. Het "weet" dus niet dat het een fout niveau probeert te handhaven.

De therapie op deze website kan u helpen om uw ademhalingcentrum weer het juiste niveau van kooldioxide te laten handhaven. Dit gebeurd door middel van oefeningen waarbij het kooldioxide in het bloed op reguliere basis bewust hoog wordt gemaakt. Het ademhalingscentrum reageert hier op door na verloop van tijd langzaam hogere niveau's van kooldioxide als normaal te accepteren, waardoor de symptomen verdwijnen en u van hyperventilatie afkomt.

Om de therapie te doen hoeft u de deur niet uit. U doet deze namelijk in het gemak van uw eigen huis achter uw eigen pc. Nadat U een account geregistreerd heeft en u voor de eerste keer met uw account inlogt volgen er duidelijke instructies hoe u de therapie kunt doen.

Inloggen

Gebr.naam  
Wachtwoord  
Onthouden?
 

Problemen met inloggen?

 
 Wachtwoord vergeten?
 
 Registreer