Hyperventilatie Syndroom

Miljoenen mensen over de hele wereld leiden aan het hyperventilatie syndroom.

Inderdaad. Als je op deze site uitgekomen bent omdat u één van hen bent, weet dan dat u niet alleen bent. Eén op de tien mensen heeft last gehad of heeft nog steeds last van hyperventilatie en bij een groot aantal van hen ontwikkelt dit zich door tot chronische hyperventilatie.

Tot op de dag van vandaag is het hyperventilatie syndroom onderschat en wordt vaak niet begrepen of zelfs niet goed gediagnotiseerd door medisch personeel. De symptomen zijn erg divers en vaak behoorlijk beangstigend voor de patient.

Het komt meer dan eens voor dat patienten terecht komen bij een cardioloog of neuroloog met de angst dat ze een vreselijke hartaandoening hebben, op vervolgens een negatieve diagnose te horen. Gelukkig ook maar natuurlijk, maar wat dan? Patienten worden regelmatig in verwarring achtergelaten omdat er niets met ze aan de hand blijkt te zijn, maar toch voelen de symptomen zo echt.

Is er een geneesmiddel?

Er zijn vele manieren om verlichting te geven aan patienten die last hebben van het hyperventilatie syndroom, maar de meeste manieren richten zich op de symptomen. De manieren die zich richten op de oorzaak liggen over het algemeen in de hoek van de geestelijke gezondheid. Echter in veel gevallen van chronische hyperventilatie is de oorzaak niet meer aanwezig. Het enige probleem wat er dan nog overblijft is het ademcentrum wat door blijft gaan met hyperventileren.

Gedurende de jaren dat een patient last heeft van chronische hyperventilatie is het ademcentrum blootgesteld aan zeer lage kooldioxide niveau's (co2) en is uiteindelijk het lagere niveau van co2 als normaal gaan accepteren. Het ademcentrum weet dus niet beter dan dat het naar behoren werkt. Het is simpelweg ingesteld op het hanteren van dat niveau van co2. Uit de praktijk is gebleken dat het hertrainen van het ademcentrum om hogere niveau's van co2 weer als normaal te gaan accepteren de enige oplossing is om terug te keren naar een symptoom-vrij leven. Deze site en de therapie die het biedt kan hen daarbij helpen.

Inloggen

Gebr.naam  
Wachtwoord  
Onthouden?
 

Problemen met inloggen?

 
 Wachtwoord vergeten?
 
 Registreer