Vragen

Voordat u met de therapie begint en ook gedurende de therapie kunt u wellicht vragen hebben over de therapie of wat te doen bij bepaalde situaties. We hebben hieronder een lijst samengesteld van de meest voorkomende vragen. Als uw vraag niet in de lijst voorkomt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Klik op een vraag om het antwoord te tonen.

V:Hoe werkt de therapie?

A: De therapie bestaat uit Co2 besparende oefeningen. Door deze oefeningen regelmatig te doen zal het ademcentrum langzaam wennen aan de hogere concentraties van co2 in het bloed. Dit heeft als resultaat dat het chronisch hyperventileren en dus de symptomen afnemen en/of verdwijnen.

V:Kan iedereen deze therapie doen?

A: Ja en nee. Iedereen in een goede gezondheid kan deze therapie doen, echter raden we altijd ten strengste aan om uw dokter/specialist te raadplegen alvorens met deze therapie te beginnen.

V:Hoe weet ik of ik echt chronische hyperventilatie heb?

A: Er bestaan diverse testen om aan te tonen of u wel of niet lijd aan chronische hyperventilatie. Uw dokter/specialist kan u hierbij helpen. Ga nooit zelf zomaar iets uitproberen of testen. Raadpleeg altijd uw dokter/specialist.

V:Zijn er medicijnen voor chronische hyperventilatie?

A: Er bestaan medicijnen, voornamelijk kalmeringsmiddelen, die kunnen helpen bij angst en/of stress, echter is er geen medicijn wat een patient kan genezen van chronische hyperventilatie

V:Hoe lang duurt de therapie?

A: Gemiddeld duurt het ongeveer 2 maanden voordat u vooruitgang ziet en de symptomen aan het afnemen zijn, en ongeveer 4 tot 5 maanden voordat de symptomen sterk afgenomen zijn of geheel verdwijnen. Uiteraard verschilt dit per persoon omdat niet iedereen hetzelfde is en hetzelfde reageert op de therapy en het hangt ook sterk af van de mate van discipline die in de therapie gestoken wordt.

V:Waar kan ik de therapie doen? Moet ik een afspraak maken?

A: Om de therapie te doen hoeft u ook de deur niet uit! U doet deze namelijk in het gemak van uw eigen huis achter uw eigen pc. Nadat U een account geregistreerd heeft en u voor de eerste keer met uw account inlogt volgen er duidelijke instructies hoe u de therapie kunt doen.

V:Wat gebeurd er als ik een sessie mis?

A: Het is aanbevolen om twee sessie per dag te doen, echter als u een keer een sessie mist is er niet direct nood aan de man. Het heeft geen bijzonder grote impact op uw therapie als u af en toe een sessie mist.

V:Wat moet ik doen als ik de sessie niet af kan maken?

A: Het is aanbevolen om alle 10 pogingen van een sessie te doen, maar als dit een keer niet lukt is er geen nood aan de man. Het heeft geen bijzonder grote impact op uw therapie als u af en toe niet alle pogingen kunt doen.

V:De therapie is te zwaar voor me. Moet ik maar stoppen?

A: De therapie vergt discipline en kan soms zwaar zijn, maar geef niet te snel op! Als het te zwaar wordt kun je proberen om een aantal dagen geen sessies te doen om het daarna weer op te pikken. Je kunt ook het aantal pogingen tijdelijk verlagen van 10 naar 5.

 

Als uw vraag niet in de lijst voorkomt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Inloggen

Gebr.naam  
Wachtwoord  
Onthouden?
 

Problemen met inloggen?

 
 Wachtwoord vergeten?
 
 Registreer